Brevkasse: Kan jeg starte virksomhed og trække ny uddannelse fra?

SpørgsmålHej Anette!

Her kommer et rookie-spørgsmål. Jeg håber det er i orden at jeg spørger dig, men tænkte du måske har svaret da jeg ikke synes at kunne finde svar på nettet, det er lidt af en jungle ????

Jeg har tænkt på at tage en uddannelse, og senere hen behandle og tilbyde ydelser inde for det jeg tager uddannelsen på. Jeg har læst mig til, at man kunne trække moms fra uddannelsensprisen i ens forretning. Jeg har dog ingen virksomhed (endnu) – men tænkte på, om hvis jeg opretter CVR nr og så videre nu her, vil kunne trække moms fra på uddannelsen på trods af at jeg ikke tilbyder service og produkter endnu?

Med venlig hilsen

Janne

SvarHej Janne

Desværre er svaret at du ikke kan trække uddannelsen fra, fordi den er en forudsætning for, at du kan drive din virksomhed. Den gyldne regel for fradrag lyder, at du kan fratrække det der “medgår til at erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten”, så det kræver altså at du har en eksisterende indkomst i en eksisterende virksomheden at vedligeholde.

Et andet eksempel kunne være, at en bogholder vil udvide forretningen med blomsterbinding – hun vil ikke kunne trække uddannelsen til blomsterbinder fra, fordi det ikke er en del af den eksisterende forretning.

Dbh.
Anette

, ,

No comments yet.

Skriv et svar