Brevkasse: Kørepenge-maks. ved provisionsløn – er det lovligt?

SpørgsmålHej

Jeg er ikke selvstændig, men jeg har et spørgsmål omkring kørselsgodtgørelse.

Jeg er blevet tilbudt et job som kørende sælger, og i kontrakten står der er jeg maks kan få kørepenge for 25% af min optjente provision. Dvs. At hvis jeg kører ud til en kunde og de takker nej til mig, så får jeg ingen kørepenge for den køretur.

Mit spørgsmål er så, er det lovligt og tilladt?

Mvh. Casper

SvarHej Casper

Det er en usædvanlig ordning og ikke særlig attraktiv for dig. Der er for så vidt ikke noget ulovligt i den, men systemet giver netop ikke motivation til at søge ekstra kunder, så det virker heller ikke interessant for virksomheden – lidt afhængigt af, hvilken branche, vi er i, selvfølgelig. Men i dit sted ville jeg nu kontakte fagforeningen og høre for en sikkerheds skyld.

Dbh.
Anette

, ,

2 Responses to Brevkasse: Kørepenge-maks. ved provisionsløn – er det lovligt?

  1. Frank 5. marts 2019 at 13:31 #

    Nu har jeg af gode grunde ikke set kontrakten, men mon ikke det skal beregnes på måneds basis

  2. Lars Nielsen 7. januar 2022 at 10:59 #

    Super blog du har dig her.
    Meget viden man kan bruge.

Skriv et svar