Skattefri iPad

Det er et populært personalegode at stille en tablet til rådighed for medarbejderne. Typisk må den gerne bruges privat. Men man skal være opmærksom på skattereglerne, for man risikerer, at medarbejderen skal betale skat af det.

Som udgangspunkt ligestiller SKAT en tablet med en computer, der bliver stillet til rådighed til brug for arbejdet, og den bliver medarbejderen ikke beskattet af. Heller ikke selv om den også bruges privat indimellem.

Dog kan medarbejderen ikke både have en pc og en tablet uden at blive beskattet – medmindre vedkommendes arbejde kræver, at man har begge dele til rådighed.

Der er to undtagelser:

 1. Hvis tabletten har SIM-kort, og det derfor er muligt at bruge den som telefon, så bliver medarbejderen beskattet af fri telefon (i år 2.700 kr.). Det kan undgås, hvis medarbejderen afgiver en tro og love-erklæring på, at tabletten ikke vil blive brugt til privat telefoni. Har medarbejderen i forvejen fri telefon, så kan vedkommende også godt have en tablet med SIM-kort uden yderligere beskatning.
 2. Hvis der er er tale om, at den fri tablet bliver finansieret via en bruttolønsnedgang, så bliver medarbejderen beskattet af det. Medarbejderen skal hvert år medtage 50 % af købesummen i sin indkomst (det gælder også computere).

Kilde: Statsaut. revisor Søren Revsbæk, Revisor Informerer (find de nyeste numre nederst på siden)


Få styr på reglerne vedr. det at have medarbejdere. Bogen er udgået, men en nyere version kan bestilles her.

2 Responses to Skattefri iPad

 1. Pernille Nørgaard 8. marts 2018 at 19:03 #

  Er beskatningen af fri telefon ikke 2800,- i 2018?

  • Anette Sand 6. juli 2018 at 21:02 #

   Jo – det er netop 2.800 kr. i 2018.

   /Anette

Skriv et svar